Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Aprilski snijeg pada u cijeloj Bosni, stabilnije vrijeme od petka

FNA_137547

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda očekuju padavine širom zemlje, a snijeg u Bosni i na planinama Hercegovine

Jače naoblačenje sa sjevera uslovilo je danas pad temperature zraka i neuobičajen aprilski snijeg širom Bosne i Hercegovine.

Ovakvu značajnu promjenu vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini donio je prodor izrazito hladnog i vlažnog zraka sa sjevera, a nepovoljni uslovi prognozirani su do kraja sedmice.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda očekuju padavine širom zemlje, a snijeg u Bosni i na planinama Hercegovine.

Stabilnije vrijeme najavljeno je od petka 9. aprila.

Prognoza za naredne dane

Sutra će prije podne biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima lokalno u Bosni može pasti malo kiše. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti prvo u Hercegovini, a poslije podne i u Bosni. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

U petak će biti sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.