Republički štab za vanredne situacije

Od četvrtka dozvoljen rad fitnes centrima u RS-u

teretana

Republički štab za vanredne situacije naredio je Štabu za vanredne situacije Grada Banjaluka da omogući redovno čišćenje grada i odvoz otpada

Republički štab za vanredne situacije održao je danas 79. sjednicu na kojoj je donio Zaključak kojim se na području bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) od četvrtka, 8. aprila dopušta rad fitnes centrima, odnosno fitnes klubovima, bodi – bilding klubovima i sličnim objektima, kao i rad svim priređivačima igara na sreću.

“Republički štab danas je razmatrao i mogućnost da se od narednog ponedjeljka nastavi odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih škola, za učenike od 6. do 9. razreda osnovnih škola, kao i odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama srednjih škola i visokoškolskih ustanova”, navodi se u saopštenju objavljenom nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Kako se dodaje u saopštenju, štab je donio Zaključak o organizovanju procesa rada javnih zdravstvenih ustanova za vrijeme trajanja vanredne situacije izazvane novim koronavirusom (COVID-19) u RS-u. Zaključkom se uređuje organizovanje procesa rada i angažovanje lica zaposlenih u javnim zdravstvenim ustanovama RS, raspored radnog vremena, korištenje odmora između dva uzastopna radna dana, sedmičnog odmora i godišnjeg odmora za vrijeme trajanja vanredne situacije izazvane pandemijom.

“Republički štab za vanredne situacije donio je danas Naredbu kojom naređuje Štabu za vanredne situacije Grada Banjaluka da imajući u vidu pogoršanu, kako epidemiološku tako i higijensku situaciju u Gradu Banjaluka, preduzme sve neophodne mjere i radnje, s ciljem otklanjanja uzroka poremećaja, odnosno da u cijelosti postupi u skladu sa odredbama Zakona o komunalnim djelatnostima, kako bi se omogućilo redovno čišćenje grada i odvoz otpada, a sve s ciljem sprečavanja ugrožavanja životne sredine i narušavanja zdravlja stanovništva”, navodi se u saopštenju.