Sestra ubijenog dženana

Arijana Memić pozvala građane na proteste: Stanimo ukraj korumpiranoj bandi

arijana

Sestra ubijenog mladića Arijana Memića u javnom obraćanju pozvala je građane na proteste

U subotu 29. juna ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu u 18 sati bit će održani protesti porodice ubijenog mladića Dženana Memića, a nakon što je Vrhovni sud FBiH prihvatio žalbu Tužilaštva KS na oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću koji su se teretili za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja.

Vrhovni sud FBiH naložio je novo saobraćajno vještačenje, iako je Kantonalni sud u Sarajevu u presudi naveo da nema dokaza da je uopšte došlo do saobraćajne nesreće, kao i da povrede na tijelu Dženana Memića ne odgovaraju onima iz saobraćajnih udesa. Tokom sudskog postupka u više navrata je istaknuto da nema i kontakt tačke između vozila i pješaka.

Sestra ubijenog mladića Arijana Memića u javnom obraćanju pozvala je građane na proteste.

“Godine prolaze, a mi konstantno pozivamo nadležne da urade svoj posao, samo svoj posao, a nadležni organi se itekako igraju sa strpljenjem kako nas, tako i mnogobrojnih drugih građana. Opet su nas slagali, žele nas umoriti ovim razvlačenjem. Svi oni vrlo dobro znaju da je Dženan ubijen, svi znaju da je izmišljena saobraćajna nesreća kako bi se zaštitile ubice.
Budite uvjereni da mi nismo jedini kojima se ovo desilo i dešava. Iz tog razloga, u ime svoje porodice želim pozvati sve naše sugrađane da nam se pridruže u borbi. Pozivamo sve one koji su kao i mi u poziciji da su im uzeli najmilije a poslije toga ih ubijaju svojim neradom i nemarom. Najavljujem proteste za sve ljude koji se bore protiv nepravde”, kazala je Arijana.

Ona je najavila da će to biti protesti za ubijenog Dženana, ubijenog Davida Dragičevića, za stradale Selmu i Editu, za mladića Hameta koji je podlegao povredama nakon sto je pretučen, za Adisa i Davora koji su ubijeni u pucnjavi i još niko nije odgovarao, za dječaka Mahira Rakovca, koji je izvršio samoubistvo nakon što je godinama trpio vršnjačko nasilje, za našeg Denisa, Alena, Ivonu, Havu, Haruna, Amara, Jovana, Nikolu i nažalost mnogobrojne druge.

“Pozivamo članove grupe „Pravda za Davida“, porodice Agić, Malkoč, gospodina Nermina Aleševića, Hametovu porodicu, porodicu Mrnjavac, porodice, prijatelje svih pomenutih žrtava i ostale pozivam i vas, dobre ljude da nam se pridružite, jer ako se bune što međunarodna zajednica vrši pritisak, to znači da nas pozivaju da mi izvršimo pritisak. Pozivam vas da izađete s nama na ulicu, da se borite za budućnost vaše djece, vaše braće, sestara, rođaka, prijatelja, pozivam vas da se borimo, da stanemo u kraj ovoj korumpiranoj bandi. Da je istraženo ubistvo moga brata Dženana, možda bi David bio živ, ako ih natjeramo da istraže ubistva Dženana i Davida, spriječit ćemo da još neko strada”, zaključila je Arijana.