Skandal u Derventi

Brutalno pretučen svećenik iz afere sa fatalnom Saškom

saska

Nakon seks afere s fatalanom Saškom i kršenja celibata Ivan K. nije odstranjen iz Katoličke crkve, dapače, premiješten je u derventsku župu sv. Jure

Bosanska Posavina bruji o novom skandalu u glavnoj ulozi sa pohotnim svećenikom Ivanom K. koji je ostao upamćen po sramotnoj seks aferi sa fatalnom Saškom Kovačević iz avgusta prošle godine. Kako je za Dnevni list potvrdilo nekoliko izvora s područja Dervente, tamošnji je kapelan nedavno brutalno pretučen. I to ni manje ni više nego od svoga kuma.

Jedno ugodno druženje dvojice dugogodišnjih prijatelja mučno je prekinuto nakon što je svećenik Ivan. K, ničim izazvan i neobjašnjivo izvrijeđao kumovo dijete, koje je iz mješovitoga braka i nazivao ga pogrdnim nadimkom. Kumov fitilj se potpalio i nesretni se svećenik našao na podu i s njim je na jeziv način pometen patos.

”Cipelarenje” je bilo strašno i, kako se saznaje  svećenik Ivo je završio u jednoj bolnici na krpljenju ozljeda. Novinari nisu uspjeli saznati  više pojedinosti o ovoj sramoti, kao niti je li možda alkohol zamutio svećenikovu pamet. U svakome slučaju nedopustivo je i primitivno vrijeđati bilo čije dijete. S ovim skandalom je navodno upoznata i Vrhbosanska nadbiskupija, pa ostaje vidjeti što će ovoga puta poduzeti kardinal Vinko Puljić.

Nakon seks afere s fatalanom Saškom i kršenja celibata Ivan K. nije odstranjen iz Katoličke crkve, dapače, premiješten je u derventsku župu sv. Jure.

Podsjećamo, bizarni skandal u Modriči gdje je tada stolovao svećenik Ivo otkriven je lani u okviru akcije “Steroid”.

Fatalna ga je crnka Saška Kovačević zavodila i navela na seks, kasnije se ispostavilo sa drugom ženskom osobom, a ona je samo tu seansu snimala i kasnije pohotnoga svećenika ucjenjivala snimkama seksa za oko 250 hiljada maraka.

Svećenik koji je danas župnik u Derventi u to je doba bio na službi u Gradačcu. Sašku je navodno upoznao dok je još bila maloljetna. Ona je od njega ubrzo počela posuđivati novac i predlagala mu ljubavnu vezu. Kada je navršila 20 godina, izjavila mu je ljubav i rekla da s njim želi stupiti u intimne odnose. On se ispočetka opirao, ali na kraju su ipak završili u spavaćoj sobi župne kuće, a Saška mu je stavila fantomku na glavu.

Župnik koji je zbog nje prekršio celibat tek je poslije saznao da žena s kojom je spavao nije bila Saška, nego druga djevojka, dok je Saška sve snimala kako bi ga mogla ucjenjivati. Saška se potom nagodila s tužiteljstvom. Osuđena je na godinu dana zatvora, a sad je svjedok u postupku protiv suokrivljenih, njezina dečka Aleksandra Vasiljevića i Mile Joksimovića.

U prošloj sedmici se na sudu prvi put pojavio i svećenik, koji je ucjenjivačima platio da snimke seksa ne procure u javnost, a kada više nije mogao plaćati, slučaj je prijavio policiji.

Svećenik Ivan K. rođen je u Boku u Posavini, a za svećenika je zaređen u sarajevskoj prvostolnici na Petrovo 2004. godine. U avgustu 2004. imenovan je župnim vikarom u Prozoru gdje ostaje dvije godine, nakon čega preuzima župu Haljinići kod Kaknja, a sljedeće godine u avgustu imenovan je župnikom župe Rođenja BDM u Modriči, gdje su i korijeni nevolja u koje se uvalio, piše Dnevni list.