Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tumačenje pribeovog izvještaja

Arijana Memić reagovala na izjave predsjednika VSTV-a

arijana-memic

“Kaže Tegeltija da se Priebe nije bavio VSTV-om, nego “percepcijom VSTV-a u javnosti i dijelu pravne zajednice, dok se VSTV bavi činjenicama, a ne percepcijom”

Nakon što se danas Milan Tegeltija, prvi čovjek Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine obratio javnosti nakon sjednice tog tijela, oglasila se Arijana Memić, sestra Dženana Memića, mladića čija smrt ni dan danas nije razjašnjena.

“Kaže Tegeltija da se Priebe nije bavio VSTV-om, nego “percepcijom VSTV-a u javnosti i dijelu pravne zajednice, dok se VSTV bavi činjenicama, a ne percepcijom”.

Ako zanemarimo percepciju očajnih očeva Muriza Memića i Davor Dragičevića kojima su sinovi brutalno ubijeni, a tužilaštva u Banja Luci i Sarajevu, i pored ogromne količine dokaza, ta ubistva uporno pokušavaju da zataškaju lažnim istragama, zašto se onda VSTV ne bavi tom činjenicom jer je odgovorno za uspostavljanje nezavisnog, profesionalnog i efikasnog pravosuđa?!

Milane, percepcija nam pomaže da prepoznamo značaj činjenice da nam je pravosuđe korumpirano i politički ovisno, a za to je odgovoran VSTV”, napisala je Memić na svom Facebook profilu.