Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arnaut: Predsjedavajući VMBiH iskazuje nepoštivanje prema Predstavničkom domu

damir-arnaut4333

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut je danas izjavio novinarima da je evidentno da predsjedavajući Vijeća ministara BiH, ne samo da ne uživa podršku većine poslanika u Predstavničkom domu već iskazuje nepoštivanje prema cijelom Predstavničkom domu time što ne postupi po njegovim zaključcima i što se odbije pojaviti na sjednici do koje je imao rok da se o tome očituje.

Arnaut je naveo da Poslovnik Predstavničkog doma jasno kaže da Dom može bilo koje pitanje regulirati zaključkom.

– Zvizdić je to vezivao sa kako se traži smjena. Ovdje se nije tražila smjena Zvizdića. Dom je prvo htio sondirati kakvu podršku on uživa i dao mu je zaduženje da donese potpise podrške. Jedno ne isključuje drugo, a Zvizdić pokušava vezati dva pitanja. Danas su to neuspješno pokušali neki poslanici SDA. Pokušavaju vezati dva pitanja koja su potpuno odvojena – smatra Arnaut.

Poslanici će na današnjoj sjednici razmatrati tačku Informacija Kolegija i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o zaključku usvojenom na prethodnoj sjednici koji glasi: „Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH zadužuje predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića da do naredne sjednice prikupi potpise poslanika čiju podršku ima u svom radu kako bi se u narednom periodu mogao donijeti stav o statusu Vijeća ministara BiH“.