Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon afere

Asim Sarajlić podnio ostavku na sve funkcije u SDA

asim sarajlic

Kazao je da je svjestan svojih grešaka, te da ne traži nikakvo opravdanje za njih

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i predsjednik Kadrovske komisije te stranke Asim Sarajlić podnio je jučer ostavku na obje funkcije, piše Faktor.ba.

O ostavci bi se trebalo raspravljati na sjednici Kolegija stranke, koja je zakazana za utorak. U obrazloženju ostavke Sarajlić je naveo da je cijeli život posvetio odbrani Bosne i Hercegovine, vojnoj i političkoj.

– U toj borbi sam bio na različite načine ranjavan. Ponekad mi se čini da su rane stečene u miru bolnije od onih ratnih. U svakom slučaju, status i ugled prve bošnjačke i bosanskohercegovačke stranke su mi preči od karijere i ličnog statusa – napisao je Sarajlić.

Kazao je da je svjestan svojih grešaka, te da ne traži nikakvo opravdanje za njih. Ipak, naglasio je da je njegov subjektivan odnos u korist kandidature jednog od kandidata za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo bio iniciran ostrašćenom i masovnom kampanjom protiv generala Fikreta Prevljaka.

odsjetimo, načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić na svom Facebook profilu objavio je snimak o malverzacijama u pozadini unutarstranačkih izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo koji su održani u srijedu.

Glavni akter na snimku kojeg je objavio Efendić je predsjednik Kadrovske komisije i potpredsjednik SDA Asim Sarajlić. Na snimku se jasno čuje i dogovor za “kupovinu” glasa jednog od delegata na izborima za prvog čovjeka sarajevske SDA.