BiH

Audio snimak uzburkao RS: Radišić govorio o “korupcionaškom” sistemu

07/10/2015

Danas je na zvaničnoj stranici Srpske demokratske stranke (SDS) osvanuo tekst i audiosnimak koji, navodno, sadrži ispovijest odbjeglog Mileta Radišića u kome je ovaj biznismen “otvorio dušu” i otkrio mnoge “javne” tajne.

[yuzo_related]

U audiosnimku čija autentičnost nije potvrđena, Mile Radišić objašnjava kako funkcioniše “korupcionaški” sistem u Republici Srpskoj i kako ministar finansija Zoran Tegeltija i njemu blizak tajkun Mladen Milanović Kaja planiraju da kupe Novu banku.

Pored ovog, navedeno je kako postoji još jedan audio snimak koji kruži u beogradskim krugovima, bliskim odbjeglom Miletu Radišiću, gdje on detaljno govori o odnosima i poslovnoj saradnji sa kumom Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, a izražava i ogorčenje njegovim ponašanjem. Radišić Dodika smatra najodgovornijim što je presuđen na tri godine zatvora.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je danas da se ne bavi poslovnim politikama i privatizacijama banaka i da ga to nikada nije interesovalo. Na pitanje novinara da prokomentariše ovaj audio-materijal, Tegeltija je rekao da snimak nije slušao i da se nikada nije bavio pričama iz “sive zone”, prenosi Srna.

“Obavljam posao u ime Vlade Republike Srpske i nikada se neću baviti ‘sivom zonom’, prisluškivanjem bilo koga, a pogotovo ljudi koji se nalaze u veoma teškoj životnoj situaciji. Volio bih da vidim šta sam pogriješio. Molim vas da priča iz ‘sive zone’ prisluškivanja poštedimo Narodnu skupštinu Republike Srpske”, istakao je Tegeltija.

Poslanik SNSD-a Luka Petrović rekao je novinarima u Narodnoj skupštini Srpske da se “opozicija bavi politikanstvom, izmišlja afere ‘papak jedan i dva’ i tako u nedogled što je politika ulice”.

Komentarišući audio-materijal, šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica rekao je novinarima da će “ljudi, da bi zaštitili sebe od odgovornosti, morati da kažu šta se sve radilo i čega je sve bilo u proteklom periodu a dalje je na istražnim organima”.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić rekao je da su na snimku iznesene teške kvalifikacije, ukoliko su tačne.

“Ponovo ćemo imati situaciju da je snimak montiran i jedini način da se vlast od ovoga odbrani je da osporava”, kaže Čavić.

Poslušajte audio snimak!

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.