Auto centar “Betanija”: Montirana hajka bivših uposlenika naše firme

betanija_1222

Nakon objavljivanja teksta na Fokusu, a koji je prenijet sa portala capital.ba, pod naslovom “Diler “Opela” za BiH godinama varao njemačkog giganta i UIO BIH”, a koji je objavljen 25. novembra 2016., iz Auto centra “Betanija”, našoj redakciji stigao je demant koji objavljujemo u cijelosti:

“Muamer Ganić: Audit predstavnika Opela iz marta ove godine jasno demantuje sve klevete iznesene na naš račun

Zbog iznesenih kleveta i laži, kao i zbog istinitog informisanja javnosti, te zaštite uglada naše firme dužni smo javnosti predočiti šta se krije iza ove montirane hajke bivših uposlenika naše firme.

“Kompletan ovaj slučaj datira još iz 2014.godine kada su potrebe firme nadrasle kapacitete Samira Hadžića te smo na njegovo radno mjesto imenovali drugu osobu, a njemu ponudili drugu poziciju. Nakon što je uposlenik Hadžić odbio novo radno mjesto uslijedio je otkaz i čak smo prihvatili njegov prijedlog da ga proglasimo tehnološkim viškom kako bi se prijavio na biro za zapošljavanje.

U međuvremenu krađom informacija iz firme Masoud Daid je putem emaila proslijeđivao Samiru Hadžiću povjerljive informacije zbog čega smo raskinuli ugovor i sa Masoud Daidom.

Odgovorno tvrdim da sve do sad izneseno u javnosti putem pojedinih medija ne odgovara istini, a u prilog tome dostavljam i dokaz (GM Audit) koji su radili predstavnici Opela iz Njemačke od 03.03.2016.godine gdje se jasno vidi kako optužbe ili bolje rečeno klevete na moj račun o takozvanim lažnim dokumentima, maržama, fiktivnim računima, falsifikovanjima, polovnim dijelovima itd, itd … ne odgovaraju istini i imaju jasan cilj rušenja „Opela“ u Sarajevu i diskreditiranje mene kao vlasnika sa ciljem umanjivanja konkurentnosti Auto Centra „Betanija“.

Mi ćemo svakako ovim povodom pokrenuti sudski postupak protiv počinilaca ovog smišljenog djela u pokušaju da se nanese šteta našoj firmi koja posluje po svim propisanim zakonima i koja upošljava 60 ljudi u Sarajevu, Visokom, Tuzli i u Banja Luci”, stoji u demantu.

Uvoznik “Opela” za BiH godinama varao njemačkog giganta i državu