Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbija

Autobus sa Vučićem i Dodikom se zaglavio u blatu, morali da izađu

vučić i dodik u blatu
FOTO: Screenshot/Youtube/Tanjug

Dodiku je rekao i kada za njih dvojicu kreće “najteža nedjelja”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić polaže danas kamen temeljac povodom početka izgradnje Nacionalnog stadiona. Tom prilikom, on je naveo da je imao ideju kako bi stadion trebao da se zove, a reagovao je i na poruku iz State Departmenta povodom imenovanja Aleksandra Vulina i Nenada Popovića, ljudi sa crne liste SAD, na ministarske pozicije.

Obilazak je na kratko prekinut pošto se autobus u kom su se nalazili predsjednik Srbije, predsjednik Republike Srpske, ministri, selektor reprezentacije i brojne druge zvanice – zaglavio u blatu.

Vučić je odgovorio na reakciju iz SAD zbog ulaska Nenada Popovića i Aleksandra Vulina u Vladu Srbije.

I Milorad Dodik je pod sankcijama SAD i evo ga pored mene

„Pa dobro, i Milorad Dodik je pod sankcijama SAD i evo ga pored mene. Evo, družimo se. Jednom nedeljno popijemo, on čašu rakije, ja čašu vina i šta s tim? To za nas nije lijepa vijest, ja se nadam da ćemo imati dobre odnose sa našim američkim partnerima. Izuzetno je važno da imamo da imamo dobre odnose. Nisam srećan zbog njihove reakcije, ali Vladu Srbije biraju građani Srbije. Šta to znači? Kad protiv nekog uvedu sankcije mi treba da ponizno pokunjimo glavu i da kažemo: ‘Da, hvala vam što ste nas obavijestili ko ne smije da bude ništa’. Pa, predsjednika Dodika je birao narod i ja poštujem volju naroda kao što i ovdje poštujem volju onih koji su izabrani“, naveo je Vučić reagujući na raniju poruku iz State Departmenta.

Dodiku je rekao i kada za njih dvojicu kreće “najteža nedjelja”.

Zatim se novinarima obratio selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi koji je govorio o planovima reprezentacije, igračima i značaju Nacionalnog stadiona.

Njegovo izlaganje u jednom trenutku je prekinuo Vučić koji je rekao da moraju da se prebace u drugi autobus pošto se njihov „zaglavio u blatu“.

„Moramo u drugi autobus, pošto se ovaj zaglavio u blatu. Teški smo, Dragane, šta da ti kažem.. Ja po kilaži, Dragan ovako kao čovjek, ali svakako smo teški. Znaš li koliko smo vode bacili i ne vrijedi opet i mi se zaglavimo“, rekao je Vučić.

“Nije nam palo na pamet da uzmemo neki dinar…”

Na pitanje kolika je vrijednost projekta „EXPO“ i kako tumači tvrdnje da je precijenjen, Vučić je rekao da je „umoran od tih priča“.

„Umoran sam od tih priča. Nikad mi nije na pamet palo, niti bilo kome od nas, da uzmemo neki dinar od bilo čega. Radimo sve što možemo da za Srbiju obezbijedimo veliki napredak“, rekao je on.

Video u nastavku počinje od 20. minute: