Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

obišli historijske znamenitosti

Baerbock sa Karić, Stanivukovićem i Kordićem prošetala Sarajevom

benjamina-baerbock-stanivukovic-kordic

Ministrica Baerbock i gradonačelnica Karić su u društvu gradonačelnika Mostara Marija Korića i Banje Luke Draška Stanivukovića, nakon razgovora prošetale Sarajevom

Ministrica vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Annalena Baerbock sastala se danas u sarajevskoj Vijećnici s gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić.

Ministrica Baerbock potvrdila je da je Njemačka prijatelj Bosne i Hercegovine i da je oduvijek bila među zemljama koje zagovaraju njen put u Evropsku uniju.

Tokom susreta, razmatrane su i opcije za uspostavljanjem veza Sarajeva sa njemačkim glavnim gradom Berlinom, koje bi diplomatijom gradova dodatno osnažila odnose dviju zemalja.

Gradonačelnica Karić istakla je da je ohrabrena vrlo sadržajnim razgovorom koji je danas u Vijećnici vodila sa ministricom Baerbock.

– Razgovarali smo o turbulentnim političkim vremenima u našoj zemlji koji zahtijevaju krajnje odgovornu i transparentnu vlast, novu mladu generaciju političara koji moraju biti aktivni nosioci promjena u BiH – istakla je Karić.

Ministrica Baerbock i gradonačelnica Karić su u društvu gradonačelnika Mostara Marija Korića i Banje Luke Draška Stanivukovića, nakon razgovora prošetale Sarajevom te između ostalog, posjetile Kazandžiluk, Baščaršijski trg-Sebilj, Staru pravoslavnu crkvu, Gazi Husrev-begovu džamiju, Stari Jevrejski hram te Katedralu Srca Isusova.

Baerbock se danas, između ostalih, sastala s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, članovima Predsjedništva BiH te visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom.