Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

GO Naša stranka Mostar

Bajrović: Nakon dvije škole, sad pod jednim krovom imamo tri komunalna preduzeća

nasa stranka
Foto: Naša stranka

Nije urađena nova sistematizacija tako da će se budžetska sredstva trošiti na tri uprave, tri računovodstva, tri knjigovodstva, tri sekretarice, itd, kaže Bajrović

U Mostaru je potpisan ugovor o integraciji javnih komunalnih poduzeća J.P. “Parkovi” i J.P.”Komunalno”. Gradska vlast je to proglasila historijskim uspjehom. Tim povodom se oglasio Irdin Bajrović u ime Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru.

„Gradonačelnik Kordić tvrdi da su spojena dva komunalna preduzeća i na simboličkom planu to djeluje kao pozitivna vijest, kao što izgleda i svaka vijest o ujedinjenju u gradovima u kojima imamo etničku podijeljenost. Međutim, gradonačelnik nije rekao da nisu ujedinjena dva preduzeća nego tri. Prvo su se spojili Komos i Komunalno, a onda Komos i Parkovi. Pri tome nije urađena nova sistematizacija tako da će se budžetska sredstva trošiti na tri uprave, tri računovodstva, tri knjigovodstva, tri sekretarice, itd. I dalje ćemo imati tri komunalna ali pod jednim krovom, po uzoru na fenomen u obrazovanju poznat pod nazivom dvije škole pod jednim krovom.

Baš kao što nema nove sistematizacije, tako nema niti bilo kakvog plana kada će deponija biti zatvorena, imaju li alternativno rješenje za odlaganje smeća, koliko će novih vozila kupiti za ujedinjeno preduzeće te koliko novih radnika zaposliti te kada će bivšim uposlenicima isplatiti dugovanja.

Gradonačelnik Kordić bi kao ljekar trebao znati da HNK ima preko 100% više oboljelih od karcinoma nego ijedan drugi kanton u BiH, a jedini veliki zagađivač je deponija Uborak kojeg četiri godine gradska vlast nije ni dotakla.

Mostar ni s jednim ni s tri preduzeća neće biti ni čišći ni zdraviji ako su ta preduzeća, kao što je nerijetko bio slučaj do sada, svrha sama sebi.“