Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bakiru Izetbegoviću priznanje “Počasni građanin Bihaća”

bakir izetbegovic bihac

I ove godine grad Bihać zajedno sa Kulturnim centrom Bihać, te kulturnim i sportskim radnicima, ali i brojnim privatnim firmama i građanima, organizira program povodom 26. februara – Dana grada Bihaća.

Na taj dan, između ostalog, grad Bihać dodijeljuje određena priznanja i nagrade i to:

  • Povelja “26. februar”
  • Počasni građanin Grada Bihaća
  • Plaketa branilaca – oslobodilaca Grada Bihaća
  • Plaketa Grada Bihaća
  • Zahvalnica Grada Bihać
  • Nagrada Grada Bihaća “Japodski konjanik”

Prema pisanju krajiškog portala abc.ba, Bakir Izetbegović, prvi čovjek Stranke demokratske akcije i bošnjački član Predsjedništva BiH bit će ovogodišnji dobitnik nagrade Počasni građanin Grada Bihaća. Još uvijek nema zvanične potvrde ove informacije.

Priznanje “Počasni građanin Grada Bihaća”, dodjeljuje se građanima Bosne i Hercegovine i stranim državljanima koji su posebno zaslužni za promicanje vrijednosti demokratskog društva, historijskih događaja i tradicija naroda Bosne i Hercegovine, položaja i ugleda grada Bihaća, Unsko-sanskog kantona i države Bosne i Hercegovine u promicanju njena suvereniteta i samostalnosti na opće prihvaćenim načelima suvremenog svijeta: međunarodnu saradnju i mir u svijetu, jačanje međunacionalnih odnosa, ljudskih prava i sloboda, tolerancije među ljudima različite nacije, vjere i kulture, humanosti, solidarnosti, za humanitarni rad i druge značajne dobrotvorne aktivnosti.