Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bandić podržao VI. ultramaratona Vukovar – Srebrenica

bandic – ultramaraton vukovar srebrenica

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je maratonce i organizatore VI. ultramaratona Vukovar – Srebrenica koji će se ove godine održati od 6. do 10. srpnja, javlja Anadolu Agency (AA).

U povodu obilježavanja obljetnice genocida u Srebrenici, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba šestu godinu zaredom organizira Ultramaraton kojim želi podsjetiti na žrtve genocida u Srebrenici, na žrtve Vukovara i na sve nevino stradale tijekom rata od 1990. do 1995.

Četiri ultramaratonca pretrčat će ukupno 227 kilometara, po 45 kilometara dnevno, u pet etapa tijekom isto toliko dana, od Vukovara do Srebrenice, a na pojedinim dionicama puta će im se priključivati drugi maratonci, s tim da će najveći broj njih priključiti na zadnjoj dionici do Potočara.

Ultramaraton organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) na čelu sa predsjednikom Harunom Omerbašićem.

Omerbašić je poručio kako ovaj ultramaraton povezuje Vukovar i Srebrenicu kao dva stratišta u proteklom ratu, početak i kraj rata na ovim prostorima.

Uoči 11. srpnja, kada se obilježava srebrenički genocid, u Hrvatskom saboru će se 7. srpnja održati komemoracija za Srebrenicu, a 8. srpnja okrugli stol o budućnosti Srebrenice.