Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučki SDP podnio krivična prijavu protiv direktorice Poreske uprave RS

BiH

zora vidovic333

Gradska organizacija Socijaldemokratske partije BiH Banja Luka je prošle sedmice, putem saopštenja za javnost, pozvala direktoricu Poreske uprave Republike Srpske Zoru Vidović da podnese ostavku, zbog nečinjenja i dovođenja poreskog i budžetskog sistema u kolaps.

Zbog činjenice da se ista oglušila o naš poziv želimo obavijestiti javnost da smo danas Okružnom Tužilaštvu u Banjoj Luci, shodno ranijem obećanju, podnijeli krivičnu prijavu radi utvrđivanja njene krivične odgovornosti, a shodno odredbama Krivičnog zakona Republike Srpske.

Postoji ogroman poreski dug koji pravna i fizička lica imaju prema Republici Srspkoj, a koji je jasno i precizno evidentiran u Poreskoj upravi i sa 1. martom ove godine iznosi cca. 250. miliona KM.

U međuvremenu, Poreska uprava nije ništa učinila kako bi ovaj dug naplatila ili kako bi se lica koja izbjegavaju da porez prijave i plate procesuirala, prema odredbama Krivičnog zakona Republike Srpske.

Na osnovu gore navedenog, smatramo da je podnošenje krivične prijave jedini mogući način da krenemo stvari mijenjati u korist građana Republike Srpske, stoji u saopštenju Gradskog odbora SDP BIH Banja Luka.