Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučki SDP podnio krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika

sdp banja luka

Gradska organizacija SDP-a Banja Luka podnijela je Okružnom tužilaštvu u tom gradu krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika jer je, kako je saopćeno, na predizbornom skupu 22. septembra “prijetio radnicima Teroelektrane Gacko“ i građanima te općine.

Citirali su i Dodikovu izjavu: “Nemoj slučajno ko je zaposlen u Gacku da glasa za Govedaricu i SDS, izbacićemo ga s posla. A vas molim, koga vi vidite da glasa, a da radi, samo mi javite, ja ću ga izbaciti, ne treba vam. Direktore, nemoj mi biti tako ozbiljan, ja ti otvoreno kažem, neću da ih gledam tamo”.

Dodik, koji je kandidat za člana Predsjedništva BiH, prijavljen je i jer je na otvaranju Kliničkog centra u Banjoj Luci rekao:”A onaj ko bude išao za onim Femićem neće dobiti ni dinara, samo da zna. Ja odlučujem o tome kad će biti povećane plate pa nek’ ovi iz SDS-a kažu da se razmećem”.

Banjalučki SDP citira i Dodikove, kako navode, prijetnje penzionerima te navode da je tim izjavama počinio krivično djelo povrede slobode opredjeljenja birača iz člana 218. Krivičnog zakona RS.

Krivičnu prijavu je podnio povjerenik predsjedništva za grad Banja Luku Dositej Perić.