Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banski dvor u Banjoj Luci u bojama zastave Francuske

banski dvor banja luka – francuska

U znak solidarnosti s građanima Pariza koji su se našli na udaru terorista, večeras je zgrada Kulturnog centra Banski dvor u Banjoj Luci osvijetljena bojama zastave Francuske.

Ovom događaju prisustvovao je i gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović, koji je kazao da je bojama francuske zastave osvijetljena prednja fasada zgrade Banskog dvora u znak poruke i podrške francuskom narodu.

-Svjedoci smo da je cijeli svijet šokiran terorističkim činom koji se sinoć desio u Parizu i stradanjem velikog broja nedužnih ljudi – kazao je Gavranović.

Naglasio je da je potrebno da svi zajedno budemo u odbrani najvećih vrijednosti čovječanstva.

-I na ovaj način saučestvujući u njihovom bolu želimo da pošaljemo duboku poruku da smo svi zajedno u odbrani najboljih i najvećih vrijednosti čovječanstva i da je svijet ujedinjen u borbi protiv takvih bezumnih snaga kao što su ISIL i terorističke grupe koje siju smrt – poručio je gradonačelnik Gavranović.

I Banja Luka je, poput brojnih drugih gradova u svijetu, i na ovaj način iskazala podršku građanima Pariza i narodu Francuske.

Neka od napoznatijih zdanja širom svijeta danas su osvijetljena bojama francuske zastave kao znak solidarnosti s Francuskom, nakon terorističkih napada u Parizu.

U seriji terorističkih napada u Parizu ubijeno je najmanje 128 ljudi, dok je više od 180 povrijeđenih.