Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kafa i druženje

Bašte sarajevskih kafiće krcate nakon skoro dva mjeseca zabrane

20200512_2_42401668_54844089_Web (1)

Podsjećamo, Federalni štab civilne zaštite danas je donio odluku o dozvoljavanju rada, odnosno pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru (bašte i terase), uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera

U Sarajevu su danas, u okviru ublažavanja mjera poduzetih na sprečavanju širenja koronavirusa, nakon duže pauze, otvoreni mnogi ugostiteljski objekti, javlja Anadolu Agency (AA).

Mnogi sugrađani iskoristili u ovu priliku za druženje u baštama kafića gdje su nastojali poštivati i preporučene mjere na sprečavanju širenja koronavirusa, među kojima su i nošenje maski.

Podsjećamo, Federalni štab civilne zaštite danas je donio odluku o dozvoljavanju rada, odnosno pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru (bašte i terase), uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera. U ugostiteljskim objektima iz ove naredbe zabranjuje se upotreba i konzumiranje nargila (šiša).

Mnogima je ovo bila prilika da večeras izađu na ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine te se druže na otvorenom i uživaju u šoljici toplog napitka.