Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Meša Baždarević: Spahićev potez nema opravdanja, poremetio je igru i izmjene

mehmed-bazdarevic

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević nije bio zadovoljan nastupom pojedinih igrača na otvaranju prijateljskog meča protiv Španije.

“Ne mogu reći da sam zadovoljan igrom reprezentacije tokom svih 90 minuta. Nismo smjeli sebi dozvoliti onako neozbiljan ulazak u utakmicu.

Protivniku, kojem pomoć nije potrebna, na taj način smo pomogli da dođe do dva gola.

Jako se teško vratiti u utakmicu nakon takvog početka”, kazao je Mehmed Baždarević na press-konferenciji nakon susreta u St. Gallenu.

VEZANI TEKST: BiH poražena od Furije, Spahić opet ostavio saigrače na cjedilu

Međutim, nakon dva primljena gola Baždarević je u igri bh. tima vidio i dobre stvari koje je istakao:

“U nastavku smo vidjeli dobru i agresivnu igra koja je ličila na ono što smo prikazali u susretima protiv Luksemburga i Švicarske. Žao mi je što je zbog rezultata, jer smo zaslužili bolje od ovoga”, poručio je Baždarević.

Baždarević je pohvalio igru rezerviste Harisa Duljevića, ali i poručio da se mora nastaviti sa stvaranjem ozbiljne i disciplinovane ekipe.

emir spahic 2

Ponašanje Emira Spahića bilo je daleko i od ozbiljnog i dicsiplinovanog pa su novinari Baždarevića zamolili da prokomentariše i njegovo isključenje.

“Jednostavno, njegov potez nema opravdanja. Isključenje je poremetilo plan igre i izmjena.

Onda je bilo sasvim drugačije u odnosu na ono što smo spremali. Snaga je u čuvanju živaca u takvim situacijama”, zaključio je Baždarević.