Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Bećirović: Implementacija Rezolucije o genocidu je počela i to više niko i nikad neće zaustaviti

emir suljagic denis becirovic
Foto: Fena

U Potočarima smo danas da iskažemo duboko poštovanje žrtvama Srebrenice i žrtvama oko Srebrenice, rekao je Bećirović

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović danas je u Memorijalnom centru Potočari odao počast žrtvama genocida.

-U Potočarima smo danas da iskažemo duboko poštovanje žrtvama Srebrenice i žrtvama oko Srebrenice. Ove godine prvi put obilježavamo 29. godišnjicu genocida nad Bošnjacima u Srebrenici sa usvojenom Rezolucijom Generalne Skupštine UN-a. Sutra ćemo to obilježiti u Potočarima, i prvi put u sjedištu UN-a će biti obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici – izjavio je Bećirović.

Naveo je da u narednim godinama organizaciju tog Međunarodnog dana preuzima Generalni sekretar UN-a i sekreterijat UN-a.

-Implementacija Rezolucije o genocidu je počela i to više niko i nikad neće zaustaviti. Cijeli svijet će u buduće obilježavati Međunarodni dan sjećanja na žrtve genocida. Cilj Rezolucije nije da bilo kome nanese štetu, ova rezolucija poziva na prevenciju genocida, edukaciju mladih generacija kako se ovo zlo nikad i nikome ne bi ponovilo – kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović.