Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bećirović: Ostvareni loši rezultati Vijeća ministara BiH

denis becirovic

Poslanik SDP-a BiH u Predstavničkom domu državnog parlamenta Denis Bećirović je na sjednici Komisije za vanjske poslove Parlamentarne skupštine BiH na kojoj je, između ostalog, razmatran Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2016. godinu, rekao da je ovo do sada najlošiji izvještaj koji je dolazio u Parlamentarnu skupštinu BiH.

Po njegovim riječima, kada se uporede planirane i ostvarene aktivnosti Vijeća ministara BiH jasno je vidljivo da su ostvareni loši rezultati Vijeća ministara BiH.

– Vijeće ministara BiH je za cijelu godinu usvojilo svega 19 tehničkih izmjena i dopuna prijedloga zakona i nijednog cjelovitog zakona.

Istovremeno, uprkos tako lošim rezultatima, Vijeće ministara BiH se u izvještaju hvali da je ovo najuspješnija godina. To je i apsurdno i tužno – istaknuo je Bećirović.

– Na kraju, Bećirović je naglasio da su se ispunile sve pretpostavke za pokretanje procedure smjene Vijeća ministara BiH i o tome će se do sjednice dodatno raspraviti među opozicionim strankama, ali i među pojedinim poslanicima vladajućih političkih stranaka – saopćeno je iz SDP-a BiH.

U saopćenju se navodi da cilj opozicije nije dodatno kompliciranje loših ekonomskih i političkih prilika u zemlji, ali nužno je građanima podastrijeti konkretne činjenice koje govore o rezultatima aktuelne vlasti.