izbori 2022

Bećirović u Sanskom Mostu: Moramo jačati ekonomiju i vratiti optimizam

IMG-20220917-WA0011

Žalosti me činjenica da prilikom svake posjete vidim sve manje upaljenih svjetala u domaćinstvima u našim krajiškim gradovima

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH bio je u posjeti Sanskom Mostu, gdje je prisustvovao predizbornom skupu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

„Ljudi su umorni od lažnih obećanja i sijanja nemira u Bosni i Hercegovini. Vrijeme je da se okrenemo ekonomskom razvoju i da vratimo optimizam ljudima. Žalosti me činjenica da prilikom svake posjete vidim sve manje upaljenih svjetala u domaćinstvima u našim krajiškim gradovima. Narod koji nisu uspjeli raseliti ni agresori, danas sa kućnih pragova rastjeruju loše i neodgovorne vlasti na državnom i entitetskom nivou. Prazne kuće i tišina na ulicama naših gradova najglasnije govore kakvu vlast imamo,“ izjavio je Bećirović i dodao:

„Međutim, ako išta ohrabruje, onda je to nepokolebljiva volja Krajišnika da rade i grade. Važno je da su kantonalne vlasti, unatoč udaru u vidu migrantskog vala, uspjele stabilizovati prilike na regionalnoj razini. Uvjeren sam da će nakon općih izbora, uz podršku države i entiteta, krajiški gradovi biti mjesta povratka, a ne odlaska,“ izjavio je Bećirović i zaključio:

„Krajina ima zadivljujuća prirodna bogatstva. Sanski Most je jedan od primjera. Nakon oktobra, nova većina će donijeti promjenu u odnosu državnih i entitetskih vlasti prema Krajini i osigurati podršku razvoju turizma i poljopoprivrede u ovom bogatom kraju kako bismo stvorili uvjete za rad i ostanak vrijednih Krajišnika u svojim domovima.“