Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bećirović: Već 16. dan traje entitetski udar na ustavni poredak BiH

denis becirovic

Delegat u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović na sjednici ovog doma istakao je da postoji dokument ”Aneks 4 po modelu Ustava Sjedinjenih Američkih Država” koji, kako je rečeno, predstavlja prijetnju za BiH.

On je gostujući na Face TV-u istakao kako proteklih pet godina traju planski udari prema državi BiH na bazi određenih dokumenata, među kojima su i oni koji su napravili strani lobisti.

Takav je, kako je naveo, i ovaj koji je dostavljen predstavnicima Republike Srpske.

Bećirović je rekao kako je ovaj dokument, napisan na nekoliko desetina stranica, sadrži ključne riječi: ”sporazumna država”, ”BiH državna zajednica” i ”samostalna RS u dejtonskoj BiH”.

– Zaključak tog dokumenta je da treba napraviti situaciju koja bi dala dva rješenja za BiH: podjela na tri republike i stvaranje konfederacije i agonija raspada BiH, odnosno određivanje kada treba formalno da se odluči da se BiH raspadne – naveo je Bećirović.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, komentarišući ove navode, rekao je kako nije informisan o postojanju takvog dokumenta. Naglasio je da Bećirović, kao poslanik, o tome treba da informiše nadležne institucije.

– To je ozbiljna stvar i očekujem reakciju na takav dokument – rekao je Zvizdić, prenosi Slobodna Bosna.