Berlin: Članovi Predsjedništva BiH na razgovore došli u tri odvojene limuzine

predsjednistvo limuzine

Članovi Predsjedništva BiH ‪Bakir ‎Izetbegović‬, ‪Mladen ‎Ivanić‬ i ‪Dragan ‎Čović‬ stigli su na razgovore u Fondaciju Konrad Adenauer u Berlinu u tri odvojene limuzine, javlja Deutsche Welle.

Nakon takvog prizora poslanik Bundestaga Michael Brandt (CDU), kako prenosi DW, rekao im je u lice:

“Slika je simptomatična za Ustav BiH. Ne postoji nijedna zemlja u Evropi, u kojoj predsjednik države dolazi sa tri limuzine sa tri iste zastave. To je rezultat Dejtonskog ustava. Ta greška mora biti uklonjena‬, rekao je Brandt.

predsjednistvo

Članovi Predsjedništva BiH su učestvovali u okruglom stolu fondacije Konrad Adenauer o temi “Bosna i Hercegovina u Berlinskom procesu” na kojem je raspravljano o implementaciji Reformske agende i o putu BiH ka EU.

Nakon toga članovi Predsjedništva BiH su održali radno-konsultativni sastanak s predstavnicima njemačke privrede na čelu s predsjednikom Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu Wolfgangom Bücheleom, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i članovi Predsjedništva Dragan Čović i Mladen Ivanić i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak ranije su se sastali sa predsjednikom te zemlje Joachimom Gauckom i potom sa kancelarkom Angelom Merkel.