BiH

Skupština i Vlada KS

Beskrajna tuga i zatečenost viješću o smrti Segmedine Srna-Bajramović

31/05/2022

Uvijek je bila odmjerena, smirena, taktična, uviđavna..., pa i onda kada bi s posebnim žarom iznosila svoje stavove o temama koje su bile važne običnim ljudima jer je baš takve doživljavala svojim

Povodom iznenadne smrti zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Segmedine Srna-Bajramović, rukovodstva i članovi Skupštine i Vlade KS izražavaju beskrajnu tugu i zatečenost ovom tužnom i neočekivanom viješću, saopćile su te institucije.

– Naša kolegica – zastupnica Srna-Bajramović preminula je danas u 49. godini. Nenadoknadiv je to gubitak za sve nas, naš Kanton, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Uvijek je bila odmjerena, smirena, taktična, uviđavna…, pa i onda kada bi s posebnim žarom iznosila svoje stavove o temama koje su bile važne običnim ljudima jer je baš takve doživljavala svojim. Neka joj je laka zemlja bosanska – ističu u posljednjem pozdravu njene kolege iz Skupštine i Vlade KS te porodicama Srna i Bajramović iskazuju riječi najdubljeg saučešća i suosjećanja.

Rođena je 5. januara 1973. godine u Sarajevu gdje je završila osnovnu i srednju školu te Fakultet političkih nauka. Bila je udata i majka dva sina.

Široj javnosti bila je poznata po 19-godišnjem angažmanu u različitim TV projektima.

Bila je novinarka i urednica na Televiziji BiH i RTV Federacije BiH.

Od ulaska u politiku, bila je članica Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u kojoj je obnašala dužnost potpredsjednice Glavnog odbora.

Pored funkcije zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo, bila je i delegatkinja u Federalnom parlamentu.

O terminu održavanja komemorativne sjednice Skupštine KS javnost će biti blagovremeno informisana.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.