Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gradonačelnik Bešlić: Na dan ukopa stradalih Dan žalosti u Mostaru

ljubo beslic

Gradonačelink Mostara Ljubo Bešlić odlučio je da će u Mostaru na dan sahrane pet tragično poginulih u jučerašnjoj avionskoj nesreći, biti proglašen Dan žalost, javlja Anadolu Agency (AA).

“Novih informacija nema. Informacije su samo stare, a to je da su svi poginuli koji su bili u zrakoplovu. Istraga će dati svoje rezultate. Ono što je s moje strane da izrazim sućut obiteljima poginulih i žaljenje za mladim ljudima koji su izgubili tragično svoje živote”, kazao je gradonačelnik Bešlić.

Ono što Grad Mostar, kako je naglasio, može uraditi je da obiđe obitelji i izrazi sućut.

“Mi kao Grad, kad bude dan sahrane, proglasit ćemo dan žalosti u Gradu Mostaru”, kazao je Bešlić navodeći kako će se s obiteljima tragično stradalih solidarizirati svi Mostarci i Mostarke.

Dan sahrane i Dan žalosti u Mostaru, kako je istaknuo, još nije poznat. Sve zavisi od istrage i preuzimanja tijela. Istraga tragične nesreće koja je započela jučer, još je u toku.

“Danas će biti izvršena obdukcija poginulih lica, eksperti danas rade i oni će utvrditi tehničke karakteristike i ispravnost letjelice. Mi ćemo nastaviti dalje svoj rad zbog utvrđivanja uzroka u svim drugim pogledima i poduzimanjem svih istražnih radnji, putem saslušavanja svjedoka, ispitivanja i svih drugih okolnosti koje su vezane za ovaj događaj”, danas je kazala na mjestu nesreće vršiteljica dužnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordana Tadić.

Istražni tim, koji je formiralo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH na čelu sa Salkom Begićem, vrši očevid na licu mjesta nesreće, gdje se prikupljaju materijalni dokazi.

Nesreća se dogodila jučer, 13. svibnja oko 16 sati između Aluminijskoj kombnata i novog zatvora koji se gradi u Jasenici.

Prema riječima stručnjaka na terenu, istraga ove nesreće bit će teška, jer avion je iz 1971. godine i nema crnu kutiju, zbog čega će uz dokaze za ovu istragu biti ključne izjave svjedoka.