Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nikšić i Radončić

Bespredmetno je da se lokalni izbori održe, ukoliko se ne uvede opcija vanrednih izbora

niksic-radoncic333

Na sastanku su jasno usaglašeni stavovi dvije stranke vezane za izmjene Izbornog zakona.

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas u posjetu predsjednika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića. Tema sastanka bila je aktuelna politička situacija, saopćeno je iz SDP-a.

Na sastanku su jasno usaglašeni stavovi dvije stranke vezane za izmjene Izbornog zakona. Dogovoreno je da predstavnici stranaka u državnom Parlamentu što hitnije traže izmjene Izbornog zakona, koje bi, osim uvođenja elektronskog glasanja i videonadzora na izbornim mjestima, omogućile uvođenje instituta vanrednih izbora.

Vanredni izbori bi bili najbolje, a možda i jedino rješenje za trenutni zastoj u formiranju vlasti u BiH, čije posljedice u posljednjih desetak mjeseci najviše osjete građani.

Bespredmetno je da se lokalni izbori sljedeće godine održe, ukoliko se ne može obezbijediti njihovo fer i korektno održavanje.

Na sastanku je zaključeno da je nedopustivo održavanje izbora u kojima jedna stranka ima mogućnost da, 24 sata pred izbore, promijeni 6.500 članova izbornih komisija, saopoćeno je iz SDP-a.