Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BH Pošta će i u 2016. svojim novcem osigurati redovnost penzija

bh posta

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović posjetio je BH Poštu i razgovarao s generalnim direktorom Mirsadom Mujićem o poslovanju, stanju i ciljevima preduzeća u narednom periodu.

Po završetku posjete Mujić je izjavio da će BH Pošta i u 2016. staviti na raspolaganje svoja sredstva kako penzioneri, koji su ostali vjerni u svom opredjeljenju da putem Pošte primaju svoje zarađene penzije, ne bi dugo čekali da im poštar s penzijom pozvoni na vrata i donese penziju.

– Na ovaj način penzije će biti redovne bez obzira na tempo uplate sredstava iz Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje – rekao je Mujić.

Istakao je da su, kao društveno odgovorno preduzeće, jako osjetljivi na penzionere kao jednu od ugroženih kategorija bh. društva.

– Upravo zbog toga činimo napore da poštari što prije dostave penzije, iako je, po važećim aktima, naša obaveza da isporučimo penzije u roku od 15 dana od dana prebacivanja sredstava za isplatu penzija na naš račun. S tim ciljem, evo, stavljamo na raspolaganje i sredstva BH Pošte – kazao je Mujić, saopćeno je iz BH Pošte.