Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

obavještenje

BH Telecom demantovao potpisivanje memoranduma s Burch univerzitetom

bh telecom

Kompanija BH Telecom objavila je da memorandum o saradnji sa Burch univerzitetom u Sarajevu nije trebao biti potpisan jer “nije proceduralno usaglašen” te demantirala objave pojedinih medija u Bosni i Hercegovini o potpisivanju pomenutog dokumenta.

U saopćenju iz BH Telecoma je navedeno kako je BH Telecom putem jednog bh. portala “informisan da su komapnije BH Telecom i Burch univerzitet potpisali memorandum o saradnji”.

“Ovim putem obavještavamo javnost da predmetni memorandum nije proceduralno usaglašen sa BH Telecomom i isti nije trebao biti potpisan, te da je usljed formalnog propusta proslijeđen na potpis drugoj strani bez odobravanja i saglasnosti organa Društva”, naveli su iz BH Telecoma.

Dodali su kako “zbog neusaglašenosti sa objavljenim tekstom predmetnu objavu u potpunosti demantujemo”.

BH Telecom je naglasio kako u sklopu svojih redovnih aktivnosti u okviru BH Tech Lab platforme vrši kontinuirane aktivnosti na prepoznavanju ključnih aktera koji mogu činiti eko sistem Start Upa i općenito podrške inovativnog razvoja poslovnih inicijativa. Kompanija s tim u vezi obavlja niz poslovnih aktivnosti sa potencijalnim partnerima, univerzitetima, fakultetima putem BH Tech Lab platforme, te je između ostalih obavila i informativne razgovore sa Burch univerzitetom.

Ranije danas, pojedini mediji objavili su kako je potpisan memorandum o saradnji između BH Telecoma i Burch univerziteta, te da je time pomenuti univerzitet “postao dio mreže partnera BH TechLab platforme”.

Vijest, koja je naknadno demantovana iz BH Telecoma, izavala je i niz uglavnom negativnih komentara u javnosti.