saopćenje stranke

BHI KF predstavio kandidate za Parlament BiH

kf

Ovo su kandidati BHI KF-a za državni Parlament

Predstavljeni su kandidati Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad (BHI KF) za Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine.

8. Elmir Jakić, specijalizirao ortodonsku tehniku na Stomatološkom fakultetu, bio pripadnik Armije RBiH, društveno aktivan. Angažmanom u politici želi vratiti vjeru da BiH itekako može krenuti europskim putem.

7. Salih Dizdarević, profesor Odbrane sigurnosti, u zasluženoj penziji.

Bio pripadnik Armije RBiH, a poslije rata ostao u Profesionalnoj vojnoj službi. Veliki borac, a svoju energiju želi kanalisati kroz politički angažman kako bi se, između ostalog, zalagao i za zloupotrijebljene borce koji su dovedeni do prosjačkog štapa.

6. Eldar Kobilica, diplomirani pravnik, trenutno zaposlen u realnom sektoru. Kroz svoj angažman u politici želi pokušati resetovati sistem koji je potpuno srozao pravosuđe u našoj zemlji.

5. Adela Bošnjak, diplomirana medicinska sestra, već 12 godina zaposlena u „Domu zdravlja“ gdje je na raspolaganju svojim sugrađanima. Veliki humanista, a svojom kandidaturom želi, između ostalog, unaprijediti zdravstveni sistem u našoj zemlji kojeg su loše politike odavno privatizovale.

3. Maida Marušić, diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom, radila u Općinskim sudovima Zavidovići i Maglaj. Svojim političkim djelovanjem želi vratiti dignitet pravosuđu u našoj zemlji u koje su građani s razlogom izgubili povjerenje, ali i dokazati da je pravda u BiH moguća.

2. Elvir Akšamović, diplomirani inženjer saobraćaja i komunikacija.

Nakon završenog studija radi u privredi kroz špedicije, transporte i logistiku, kao i ugostiteljske djelatnosti. Aktivan i cijenjen u svojoj mjesnoj zajednici, poznaje probleme sredine u kojoj živi, a političkim angažmanom želi resetovati loše politike i zaustaviti masovan odliv stanovništva.

1. Aida Baručija, magistar zdravstva, apsolventica na doktorskom studiju, odsjek Zdravstveni menadžment. Stekla zvanje „Top menadžera“ u zdravstvu. Spoljna saradnica Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH. Angažovana kao asistentica na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zenici. Donatorka i članica Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari. Aktuelna zastupnica u Parlamentu, a prema relevantnim analizama važi za jednu od najaktivnijih parlamentarki u aktuelnom sazivu.