Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skupština ks

Bibija Kerla stigla na sjednicu: Forto uoči glasanja o smjeni Vlade govori o radu

campara konakovic

Bibija Kerla, zastupnica Demokratske fronte (DF) u Skupštini Kantona Sarajevo stigla je na sjednicu iako je prethodnih dana bila u bolnici

Počela je sjednica Skupštine KS na kojoj je i Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo. Ovaj Prijedlog je obrazložio Mirza Čelik koji je kazao da je 18 zastupnika uputilo u proceduru ovaj prijedlog.

“Nova parlamentarna većina je tako odlučila. Vlada Edina Forte je izgubila povjerenje”, kazao je Čelik.

Kako je dogovoreno na sastanku kojeg su 20. januara održala dva politička bloka, Stranka demokratske akcije (SDA), Savez za bolju budućnost (SBB) i Demokratska fronta (DF) te Narod i Pravda (NiP), Naša stranka (NS), Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL) i samostalni zastupnici, sjednicom će predsjedati Danijela Kristić (NiP).

Bibija Kerla, zastupnica Demokratske fronte (DF) u Skupštini Kantona Sarajevo stigla je na sjednicu iako je prethodnih dana bila u bolnici.

Prisutna su 32 zastupnika.

Edin Forto obrazlaže šta je Vlada KS uredila u proteklom periodu.

Bibija Kerla

“Rijetko ćete vidjeti dokument koji je okupio paletu različitosti, a koji su odlučili da rade po programu koji je detaljan. Mislim da je taj način i način na koji buduća vlada i sve druge treba da prate. da se građanima jasno kaže šta će se raditi”, kazao je Forto.

Dodao je da su imali veliki pritisak javnosti i da su u kratkom roku morali pokazati da su nova priča i promjena.

“Svaka se greška gledala. Evo ih isti su kao i oni. Opozicija je dobro radila svoj posao također. Kritikovali su nas i naši zastupnici. To povećalo od medija gdje nam nije dozboljena ni jedna greška, olakšala nam je rad”, dodao je Forto.