Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Biće još sunčanih dana, padavine se očekuju sredinom naredne sedmice

Jutro na sarajevskom Vilsonom šetalištu
20.10.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Jutro na sarajevskom Vilsonom setalistu.

U BiH će puhati i slab do umjeren vjetar, istočnog i sjeveroistočnog smjera

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje malo do umjereno oblačno vrijeme.

Dio prijepodneva u BiH će biti magle i niskih oblaka. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzija, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH).

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

U BiH će puhati i slab do umjeren vjetar, istočnog i sjeveroistočnog smjera.

U nedjelju se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroisočni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 17, na jugu do 20 stepeni.

U ponedjeljak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne sa maglom. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 11 do 17, na jugu do 20 stepeni.

U utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se očekuje u Krajini. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 11 do 16, na jugu do 19 °C.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme uz djelimično smanjenje naoblake tokom dana. Kiša se očekuje na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 10 do 15, na jugu do 20 °C.