Vijesti

više povrijeđenih

Tragedija u Brčkom: Najmanje šest osoba stradalo u požaru, spašeno četvoro djece

23/10/2021
Foto: RTV HIT

Prema nezvaničnim informacijama tokom intervencije vatrogasci su na spratu objekta spasili četvoro djece.

U požaru koji je zahvatio stambeni objekt u brčanskom naselju Suljagića sokak ima nastradalih osoba, potvrđeno je za Anadolu Agency (AA) iz policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Policijski službenici jutros u 6.20 sati zaprimili su prijavu da u ulici Sarajevska, na skretanju prema naselju Suljagića sokak, gori kuća.

“Upoznata je služba hitne medicinske pomoći, Javne zdravstvene ustanove Zdravstveni centar i Profesionalna vatrogasna jedinica, koji su izašli na mjesto događaja i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Policijski službenici su na terenu i vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta”, kazala je za Dževida Hukićević, glasnogovornica brčanske policije.

Na mjesto događaja je izašao i protivpožarni inspektor te se utvrđuju sve okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio.

“Dosadašnjim aktivnostima utvrđeno je da ima nastradalih lica”, dodala je Hukićević za AA.

Nezvanično je poginulo šest osoba, a ima i povrijeđenih.

Kako javlja televizija HIT, stradalo je šest osoba. Prema nezvaničnim informacijama tokom intervencije vatrogasci su na spratu objekta spasili četvoro djece.

Požar navodno nije bio većeg intenziteta, a sumnja se da su povrede i smrtni ishodi rezultat trovanja ugljen monoksidom.

Komentari

Autor: Anadolija/Fokus

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.