susret u Beogradu

Dodik danas sa Vučićem: “Bolje da odem časno, nego da budem poltron”

vucic dodik – anadolija

Vučić je najavio i da se naredenih sedmica namjerava sastati i sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas se u Beogradu sastaje sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, a ranije je najavljeno da će razgovarati o svim aktuelnim temama.

Vučić je najavio i da se naredenih sedmica namjerava sastati i sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA.

Vučić je odgovarajući na novinarsko pitanje da li će Srbija imati određene posljedice ukoliko bi SAD uvele sankcije Dodiku istakao da je bio i ostao protivnik sankcija jer se njima ništa ne rješava.

“Posebno prezirem one u Beogradu, Banjoj Luci i u Sarajevu koji misle da se problemi rješavaju sankcijama. Razgovor je najbolji metod za rješavanje problema. Ako očekujete u politici da dobijete neku korist preko sankcija za nekog drugog, jadna je ta korist i nikada ne traje dovoljno dugo da biste je stvarno imali”, kazao je Vučić.

Dodik je sinoć novinarima u Banjoj Luci rekao da razumije šta Srbija može da učini, a šta ne te da od Vučića ne traži podršku u cjelosti, ali da očekuje razumijevanje.

Dodiku odavno Sjedinjene Američke Države prijete sankcijama, a sada su one sve očiglednije. Zbog toga, izglednim se čini i da će Dodik sam spustiti loptu.

“Ja sam čovjek koji je uložio svoj politički život u ovo. Čujem danas svašta o sebi, a bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv. Nisam glup da bi se junačio pred Amerikom, ali Amerika nije u pravu, ‘tetoši’ neke Srbe ovdje, podvaljuje i pokušava da nam nametne rješenja, priča o zajedničkoj državi, a pravi muslimansku državu kojom su veoma zadovoljni u Sarajevu”, rekao je Dodik večeras.

Sastanak će biti održan u 18:00 sati u Vili Mir.