iz kine

BiH dočekala novu donaciju vakcina

Amb_Kina1kon (1)

Sutra u BiH dolaze i prve vakcine kupljene u okviru COVAX mehanizma i to 23.400 doza Pfizer i 26.400 doza AstraZeneca vakcina

Ambasador Narodne Republike Kine u BiH Ji Ping boravio je danas u Ministarstvu civilnih poslova BiH gdje je sa ministricom Ankicom Gudeljević razgovarao o detaljima realizacije donacije vakcina Bosni i Hercegovini.

Informisao je ministricu da je Vlada Narodne Republike Kine osigurala 50.000 doza vakcina za Bosnu i Hercegovinu, a ona je potvrdila spremnost Ministarstva da u najkraćem roku realizuje sve aktivnosti koje su u nadležnosti Ministarstva, te je s tim u svezi i dogovoren redoslijed narednih aktivnosti.

Gudeljević je zahvalila ambasadoru Narodne Republike Kine na donaciji, ističući veliki značaj svake doze vakcine u teškoj epidemiološkoj situaciji u kakvoj se BiH nalazi.

Također, informisala je sagovornika da sutra u BiH dolaze i prve vakcine kupljene u okviru COVAX mehanizma i to 23.400 doza Pfizer i 26.400 doza AstraZeneca vakcina, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.