BiH

Nakon sjednice

Naša stranka, Narod i pravda, SDP: Krivična prijava protiv sarajevskih vijećnika

24/03/2021

Srđan Srdić u proteklom mandatu je zaposlen u JP Sarajevo a njegova supruga u Općinu Novo Sarajevo - navodi se u zajedničkom saopćenju Naše stranke, NiP-a i SDP-a

Predstavnici Naše stranke, Naroda i pravde i Socijaldemokratske partije BiH smatraju da su danas Abdulah Skaka i Ibrahim Hadžibajrić na tajnom glasanju na čelo Gradskog vijeća Sarajeva pokušali dovesti Srđana Srdića s ciljem rušenja njihovog kandidata Bogića Bogićevića za gradonačelnika Grada Sarajeva.

– Srđan Srdić u proteklom mandatu je zaposlen u JP Sarajevo a njegova supruga u Općinu Novo Sarajevo – navodi se u zajedničkom saopćenju Naše stranke, NiP-a i SDP-a.

Najavili su da će danas u Tužilaštvo Kantona Sarajevo podnijeti krivične prijave s materijalnim dokazima i svjedocima o pokušaju trgovine uticaja prema vijećnicima.

Ističu da su danas vijećnici iz Starog Grada (Seid Škaljić, Vedran Dodik, Jasmin Skorupan,Srđan Simonović) i Novog Grada (Drago Jurić, Enisa Spahić, Bajro Biber) srušili kvorum, izlazeći sa sjednice jer je, kako su naveli, opća većina bila na njihovoj strani.

Podsjećaju da je Statutom Grada Sarajeva propisano da iz svake općine mora biti prisutno pet vijećnika i da spomenuti vijećnici „zloupotrebljavaju ovaj institut po nalogu Skake i Hadžibajrića“.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.