Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

BiH skinuta sa “sive liste” MONEYVAL-a

18/09/2015

Bosna i Hercegovina je skinuta sa takozvane “sive liste” Komiteta eksperata Vijeća Evrope za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti (MONEYVAL), saznaje Fena u Ministarstvu pravde BiH.

– Izuzetan je značaj za BiH što smo nas uspjeli skinuti sa takozvane “sive liste”. Ministarstvo pravde je uložilo sve napore da se to dogodi, prije svega kroz angažman na usvajanju Kaznenog zakona u dijelu pranja novca, što je bio i razlog stavljanja BiH na listu – izjavio je Feni ministar pravde BiH Josip Grubeša.

Po njegovim riječima, bitan je doprinos i članova Delegacije BiH, u čijem radu učestvuje i predstavnik Ministarstva pravde BiH, „kroz prezentiranje napretka koji smo uspjeli ostvariti“.

Ministar Grubeša je istaknuo zadovoljstvo što je prepoznat napredak BiH i spremnost države da se bori protiv svih vidova organiziranog kriminala.

Dodao je da će institucije BiH nastaviti da jačaju institucijonalne kapacitete u saradnji sa međunarodnim institucijama za borbu prototiv organiziranog kriminala.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.