Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

BIHAMK Magla jutros smanjuje vidljivost na 50 do 100 metara

01/01/2018

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost ovoga jutra na 50 do 100 metara na putevima: Kupres- Šujica- Livno, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, na širem području Kantona Sarajevo i u centralnim krajevima BiH.

Zbog niskih jutarnjih temperatura moguće je formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje opreznija vožnja.

Zbog novogodišnjih praznika, do 24 sata 02.01.2018. godine zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Apeluje se na vozače da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.