Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon napada nožem lakše ozlijeđena jedna osoba u Sarajevu

ng sarajevo6

Doček Nove godine u Sarajevu protekao je bez incidenata, rečeno je Feni iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Dežurni operativac kazao je da su imali nekoliko manjih problema zbog konzumiranja alkohola i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Dodao je također da je jutros oko 6.30 sati u ulici Hamdije Čemerlića nepoznata osoba nožem lakše povrijedila drugu osobu.

Na centralnom dočeku ispred SCC-a sve je proteklo bez većih incidenata.

-Dijete od 12 godina i muškarac srednjih godina povrijeđeni su usljed upotrebe pirotehnike. Ostat će im posljedice. Najviše posla imali smo poslije 1.30 sati, uglavnom zbog pretjerivanja u konzumiranju alkohola. Neki su od proslave sebi napravili problem, pa su ljekari u 14 slučajeva morali intervenisati zbog toga što su ljudi pretjerali sa alkoholom. Bila je i jedna tuča u kojoj je jedna osoba povrijeđena nožem, ali nije riječ o ozbiljnijim povredama – rekli su u Hitnoj pomoći Kantona Sarajevo.

Vatrogasci nisu imali puno posla. Imali su jednu intervenciju u ulici Branislava Nušića gdje je gorio automobil, te još dvije kada su gorjeli dimnjak i kontejner sa smećem.