BIHAMK: Na graničnim prijelazima moguća duža zadržavanja

BIHAMK – HIFA6

Zbog pojačanih graničnih kontrola koje su u toku na svim graničnim prijelazima moguća su duža zadržavanja.

Tim povodom, iz BIHAMK-a vozače mole za strpljenje i razumjevanje, navodeći da se na graničnim prijelazima Brčko, Velika Kladuša, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška na prelazak granice čeka u intervalima do jedan sat, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Crnoj Gori (Ilino Brdo-Vilusi i Deleuša-Vraćenovići) ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (11-14 sati).

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

– Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-6.1 Kolo-Posušje, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar – navodi se u BIHAMK-ovom izvještaju, uz napomenu da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila, bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete.