Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Organizacija RVI Tuzla zadovoljna suradnjom s ministrom Bukvarevićem

rvituzla

Na redovnoj izvještajnoj skupštini Organizacije ratnih vojnih invalida Grada Tuzla, nakon jednoglasne podrške izvještaju o radu i finansijskom izvještaju za 2016. te programu rada za 2017., predsjednik organzacije Nihad Bukvić i predsjednik Skupštine Božo Andrić istaknuli su dobru suradnju s gradskim i kantonalnim vlastima te posebno s federalnim ministrom za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salkom Bukvarevićem, saopćeno je iz te organizacije.

– Do dolaska Bukvarevića na mjesto federalnog ministra nikada nismo uspjeli dobiti ništa, nismo mogli riješiti ni najosnovnije probleme. Kako je on ministar, nema predmeta koji je nama invalidima Tuzle vraćen, odnosno odbijen. Istina, svaki naš zahtjev je utemeljen i realan, ali bili su i prije Bukvarevića utemeljeni i realni, ali nisu prolazili. Saradnja s kantonalnim ministrom za pitanja boraca Fahrudinom Skopljakom je također na visokom nivou. On je jedan od nas, ratni vojni invalid, razumije nas i to je za svaku pohvalu. Ništa lošija saradnja nije ni s gradskim strukturama vlasti – rekao je  Andrić.

Organizacija je zadovoljna realiziranim ciljevima i zadacima. Poboljšanje socijalnog statusa invalida, zdravstvena zaštita te veći i bolji obim prava za invalide do 50 posto invaliditeta, kao i nastavak akcije poboljšanja stambenih uslova ove populacije prioriteti su i za naredni period, naveo je Andrić.

Na prijedlog Suda časti iz organizacije su isključena dva člana zbog povreda statuta, ugleda i časti organizacije uz obrazloženje da se nikome neće dozvoliti da narušava ugled organizacije te njenih programskih ciljeva i zadataka.

Prisutnim delegatima obratili su se i predsjednici drugih boračkih organizacija Grada Tuzla te Saveza Ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona.