Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stanje na putevima

BIHAMK: S kamiona spala roba i rasula se po cesti, saobraćaj usporen

sicka
Foto: BIHAMK/Facebook

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja

Uslovi za vožnju jutros su povoljni u većem dijelu Bosne i Hercegovine, saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu, uz uglavnom dobru vidljivost.

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

Jutros je usporen saobraćaj na Šičkoj petlji u Tuzli zbog robe koja je pala s kamiona. U toku je čišćenje ceste, te se očekuje da će se saobraćaj ubrzo normalizovati.

Zbog robe koja je pala sa teretnog vozila, trenutno je usporeno saobraćanje na Šićkoj petlji (Tuzla)📸 hvala za fotografiju gosp. Dini

Posted by BIHAMK on Thursday, March 21, 2024

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na graničnim prijelazima kraća zadržavanja

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

U toku su radovi na dionici magistralnog puta M-17 Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), zbog čega vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Žepče-Zenica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Rača-Bijeljina, na sjevernom ulazu u Mostar, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.