BiH

Stanje na putevima

BIHAMK: Upozorenje zbog odrona kamenja na kolovoz

14/11/2021
Foto: PIXSELL (Ilustracija)

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja

U većem dijelu Bosne i Hercegovine, zbog kiše, kolovoz je mokar i mjestimično klizav, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju i na odrone kamenja na kolovoz, prenosi Anadolu Agency (AA).

Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi – Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić – Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina). Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci – Jablanica – Sjeverovci – Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banjaluke i Prijedora.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Nemila – Žepče (Želeće), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.