Bijedić: Nedopustivo ophođenje Ministarstva prometa i komunikacija FBiH

bijedic

Predsjednik Kantonalne organizacije Socijaldemokratske partije BiH u Tuzli Enver Bijedić nepojavljivanje predstavnika Federalnog ministarstva prometa i komunikacija na sastanku radne grupe zadužene za određivanje jedinstvene trase budućeg autoputa Sarajevo – Beograd smatra nedopustivim ophođenjem Ministarstva prema tom projektu, saopćeno je iz Kantonalne organzacije SDP-a.

– Sastanak radne grupe je organiziran na državnom nivou, na kojem su trebali uzeti učešće predstavnici Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, kao i predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske. Međutim, predstavnici Federalnog ministarstva prometa i komunikacija nisu prisustvovali sastanku radne grupe. Izgleda da projekat procijenjen na milijardu eura nije bitan Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija. Vjerovatno, da se radilo o autoputu koji prolazi preko Gruda i Širokog Brijega, predstavnici resornog ministarstva (HDZ) bi sudjelovali na sastanku radne grupe – ističe Bijedić.

Po njegovom mišljenju, nepojavljivanje je sramotan odnos resornog ministarstva prema ovom projektu, posebno u trenutku kad se radi na dogovaranju trase autoputa.

– Podsjećam, Federalni parlament je, na moju inicijativu, usvojio da autoput Sarajevo – Beograd treba da ide preko Tuzle – ističe Bijedić.

Dakle, ne poštuje se ni stav vrhovnog zakonodavnog tijela u FBiH, kao ni stav građana Federacije Bosne i Hercegovine. Postavlja se pitanje – da li je to odgovornost prema građanima Federacije Bosne i Hercegovine, dodaje on.

Ovakvo ophođenje šalje i negativnu sliku o stavovima Federacije Bosne i Hercegovine prema projektu brze ceste Sarajevo – Beograd, mišljenja je Enver Bijedić.