Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bill Clinton u Predsjedništvu BiH: Potvrđeno američko prijateljstvo prema BiH

clinton u predsjednistvu

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine primilo je danas izaslanstvo Sjedinjenih Američkih Država koje je predvodio bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bill Clinton, prenosi Anadolu Agency (AA).

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili Sjedinjenim Američkim Državama za sve što su učinile za narode i građane u BiH, te su posebno pozdravili kontinuiranu prijateljsku i aktivnu podršku koju SAD pružaju Bosni i Hercegovini. Također su poručili da je dobrodošla američka pomoć na intenzivnijem ispunjavanju neophodnih uslova za priključenje evropskim integracijama.

[pull_quote_right]Bivši predsjednik SAD-a Clinton je naglasio spremnost SAD-a da pomogne evroatlantsku integraciju Bosne i Hercegovine[/pull_quote_right]

“Istakli su važnost ispunjavanja obaveza na evropskom putu, s posebnim naglaskom na ekonomskim reformama, kao i rješenju ostalih pitanja koja će omogućiti približavanje Evropskoj uniji. Ocijenili su važnim postojanje opće saglasnosti i izražene volje svih učesnika političkog života BiH za provođenje reformi i ostvarivanje pomaka, koji će približiti BiH Evropskoj uniji”, navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH.

Bivši predsjednik SAD-a Clinton je naglasio spremnost SAD-a da pomogne evroatlantsku integraciju Bosne i Hercegovine. Prema njegovim riječima, američka administracija snažno podupire evropsku integraciju naše zemlje i spremnost domaćih vlasti da provedu neophodne reforme.

Bivši predsjednik SAD-a i članovi američkog izaslanstva su još jednom potvrdili američko prijateljstvo prema Bosni i Hercegovini, kao i otvorenost za pomoć na političkom i ekonomskom planu, uključujući i uspostavljanje privatno-javnih partnerstava u SAD-u namijenjenih podršci za razvoj ekonomije.