BiH

Izetbegović: Izvinit ćemo se Vučiću

11/07/2015

Nakon današnjeg napada na premijera Srbije, Aleksandra Vučića u Potočarima, Vučić je na pitanje novinara, tokom konferencije za medije u Vladi Srbije, da li se javio Bakiru Izetbegoviću, rekao da nije, te da će mu se javiti sutra ili prekosutra, a da mu ako on dođe u Srbiju neće ništa faliti.

Član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović je komentarišući izjavu Vučića rekao da je zvao premijera Srbije dva puta i da je uradio sve šta je mogao kao bošnjački član Predsjedništva, pišeN1.

“Probao sam ga dobiti na telefon, nije se javio. Zvao sam ga dva puta. Ja nisam davao nikakve izjave i potpirivao narod. Radio sam ono što treba da radi bošnjački član Predsjedništva, da kaže da je u Srebrenici bio genocid, koji treba osuditi”, kazao je Izetbegović.

Srbija uputila BiH protestnu notu zbog napada na Vučića

Izetbegović je istakao da je osramoćen dešavanjima u Memorijalnom centru u Potočarima, jer kako kaže ”Bošnjaci su gostoprimljiv narod”, a da je Vučiću u telefonskom razgovoru prošle sedmice garantovao sigurnost u Memorijalnom centru Potočari, ali kaže i to da su sigurnosne sužbe BiH dobro odradile posao pripreme na godišnjici obilježavanja genocida u Srebrenici.

“Uputit ćemo izvinjenje Vučiću, imali smo sjednicu u kojoj smo sročili jedan takav tekst”, kazao je Izetbegović kratko.

Komentari

1 Comment

 1. Gojko Jotic

  12/07/2015 at 11:23

  G Bakiru gosti se isprate ako odlaze i srecan put se pozeli..
  IMA LI KO OD BEZBEDNOSTI OBJASNJENJE DA KLINTON I ELITA
  VEC NA BINI A VUCIC …DALEKO IZA

  Dzenaza se ne prekida ali ovdje su bili ugrozeni zivoti nedaj boze na stotine ljudi.PREVELIKO JE BOLA I TUGE NA TOM MJESTU DA BIH SE APLAUDIRALO GOVORNICIMA I ONIMA KOJI SU ZELELI STAMPEDOM SE OSVETITI
  Ucimo nasu djecu da se ovo zlo NIKADA I NIKOME NE DOGODI…ZASTO ZBOG NOVCA ,VJEROISPOVJESTI ILI
  …….

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.