Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

Biskup Komarica upozorava na pandemiju depresije i dezorijentacije

01 BISKUPO (1)

“Potrebno je ‘pravosnažiti njihovu duhovnu dimenziju’ i ohrabriti ih kako ne bi samo očekivali da drugi riješe odveć aktualne društvene probleme”, ustvrdio je biskup Komarica

Banjalučki biskup Franjo Komarica upozorio je u srijedu na pandemiju koju je nazvao “pandemija depresije i dezorijentacije”, osobito među mladima, a čiji je rezultat, kako je kazao, iseljavanje u druge krajeve u potrazi za sigurnijom budućnošću i osiromašenje životnog ambijenta u BiH.

Na konferenciji za medije na kraju 81. zasjedanja Biskupske konferencije BiH u Banja Luci, biskup Komarica je kazao da svatko sa svoje strane, pa tako i vjerski predstavnici, svojom molitvom, primjerom i bodrenjem, trebaju dati podršku mjesnim “konstruktivcima” koji bi se pozabavili brojnim problemima,

“Potrebno je ‘pravosnažiti njihovu duhovnu dimenziju’ i ohrabriti ih kako ne bi samo očekivali da drugi riješe odveć aktualne društvene probleme”, ustvrdio je biskup Komarica.

Kardinal Vinko Puljić, na zamolbu da prokomentira spominjanje procesa jednakopravnosti u BiH, kazao je da nije toliko bitno što biskupi misle, nego da oni, koji su zaduženi za to, sjednu za stol i porazgovaraju, umjesto što, kako je to sada slučaj “šalju otrovne strijele preko medija”.

Ustvrdio je da se narod odveć umorio “političkim prepucavanjima” čijih je počesto središte sam Daytonski sporazum.

“Razumljivo je da ova zemlja može opstati ukoliko se bude poštivala jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda i njezinih manjina koje u njoj postoje”, kazao je kardinal Puljić ističući da ni sama Europa ne može opstati bez poštivanja svoje različitosti i jednakopravnosti, javila je KTA.