Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivšem pomoćniku ministra Imamoviću 20 mjeseci zatvora

imamovic_bahir

Presudom Općinskog suda u Tuzli na 20 mjeseci zatvora osuđen je Bahir Imamović, bivši pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona zbog primanja dara ili drugih oblika koristi.

Nepravosnažnom presudom Imamoviću je izrečena i sigurnosna mjera vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti u ovom ministarstvu, kao i bilo koje dužnosti u organima uprave ili javnim preduzećima u BiH u periodu od dvije godine.

Imamović je osuđen da je kao pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva od početka aprila do 7.maja 2015. godine tražio novac od zamjenika direktora firme „Tuzla kvarc“ kako bi izvršio službene radnje za dodjelu koncesija za eksploataciju kvarcnog pijeska na tri lokaliteta u blizini Tuzle.

Kako je navedeno, Imamović je od zamjenika direktora „Tuzla kvarca“, za proceduru dodjele koncesije na ležištima kvarcnog pijeska, tražio da mu se u tri rate isplati dar od 30.000 KM.

Obećavajući provedbu prvog dijela procedure dodjele koncesije od odgovorne osobe firme, koja je prijavila Imamovića i surađivala sa istražnim organima u predaji označenog novca, primio je 10.000 maraka.