Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dennis Gratz

Bivši predsjednik Naše stranke priključio se Demokratskoj fronti, dočekao ga Komšić

komsic-graz

Dobrodošlicu Gratzu su poželjeli Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić, generalni sekretar Dženan Đonlagić, i predsjednik Kantonalnog odbora Albin Zuhrić

Nekadašnji federalni zastupnik i predsjednik Naše stranke Dennis Gratz potpisao je danas pristupnicu za članstvo u Demokratskoj fronti.

Dobrodošlicu Gratzu su poželjeli predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić, generalni sekretar Dženan Đonlagić i predsjednik Kantonalnog odbora Albin Zuhrić, saopćeno je iz Demokratske fronte.

Gratz je naglasio da je osjećao potrebu da se priključi političkoj borbi koju vodi Željko Komšić kao predsjednik, a ako bude potrebno i svakoj drugoj.

– Sviđa mi se i koncept ove nove Demokratske fronte koju gradi Komšić. Čini mi se da je tu bilo nekih ljudi koji su ga iznevjerili, gledali samo vlastiti interes, ali isto tako vidim da se tu pravi novi projekt, i moram priznati da mi to izgleda vrlo ozbiljno To je jedan miks starih, poštenih kadrova koji su uvijek držali patriotski kurs, i novih osoba koje će unijeti novu energiju stranci. Što se tiče borbe za građansku državu, ja tu ne vidim konkurenciju Demokratskoj fronti – rekao je Gratz.

Naveo je da je i sam nekada imao sumnje da li je Komšićev pristup ispravan, ali i da je sve što se izdešavalo od 2018. godine pokazalo da je bio u pravu, te “da je vidio dalje od svih nas i da je bio spreman pretrpiti i mnoge udarce zbog svojih, pokazaće se ispravnih, stavova”.

Pristupanje Dennisa Gratza Demokratskoj fronti je nastavak unutrašnje reorganizacije i jačanja stranke koja se provodi proteklih godinu dana.