Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zimska idila

Bjelašnica i Jahorina zabijelile: Snježni prekrivač na olimpijskim planinama

snijeg jahorina
Foto: Facebook
Snijeg na Jahorini

Na društvenim mrežama objavljen je i videosnimak s Bjelašnice na kojoj je također pao snijeg

Pad temperature i kiša u nižim krajevima stvorili su uslove za formiranje snježnog pokrivača u planinskim predjelima te je tako sinoć snijeg zabijelio bh. olimpijske ljepotice – Jahorinu i Bjelašnicu.

-Na Jahorini prava zimska idila. Trenutno pada jak snijeg, do sada je palo više od 5 cm. Temperatura od -0,5 u polazu i do – 2 na vrhu. Vidimo se ubrzo na stazama – poručili su sinoć iz Olimpijskog centra Jahorina.

snijeg jahorina
Foto: Facebook

Na društvenim mrežama objavljen je i videosnimak s Bjelašnice na kojoj je također pao snijeg.

Bjelašnica DANAS❄️

Posted by Kakanj Info on Friday, November 17, 2023

U centralnim i istočnim područjima Bosne jutros je pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano.

Temperature zraka u 7 sati iznosile su: Bjelašnica -9; Sanski Most, Sokolac 0; Banja Luka, Bugojno, Ivan Sedlo 1; Doboj, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg 2; Srebrenica, Tuzla, Zenica 3; Trebinje 6; Mostar 8; Neum 9; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, na normali je i lagano raste.

Danas će u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano. Prijepodne ponegdje na istoku Bosne je moguće provijavanje slabog snijega. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu zemlje do 14 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.